Visa alla (2)

Varg kom från skogen för att hälsa – på tre meters avstånd

Publicerad

Anne Grethe och Kjell Karlsen stannade bilen på vägen när de var på väg till Arvidsjaur för att handla.

De såg en bil som hade stannat framför dem, och började spana efter renar eller något annat som kunde vara orsaken till att bilen stannat.

– Men då såg jag att det var en varg. Den var så fin och lugn, säger Anne Grethe.

Närgången

Den andra bilen åkte iväg, men Anne Grethe och Kjell stannade kvar på vägen. Vargen stod i skogsbrynet till en början men rörde sig i sakta mak mot dem. Den stannade först tre meter från bilen.

– Vi hade rutan öppen för att kunna ta en bild av vargen, men när den närmade sig sa jag till Kjell att stänga den, säger Anne Grethe.

Var ni rädda?

– Om vi inte suttit i bilen hade jag nog varit rädd. Då hade vi inte brytt oss om att försöka ta några bilder, så att säga. Men det var en fantastisk upplevelse. Väldigt speciellt. Jag har aldrig upplevt något liknande, och kommer nog aldrig att göra det igen.

Lugn

Vargen såg inte stressad ut, och Anne Grethe och Kjell stod kvar på vägen i ungefär en kvart. Då körde en snöskoter förbi i närheten och ljudet skrämde iväg vargen.

– Man får först en chock när man inser att det är en varg som står på vägen. Men den såg så snäll ut, som en stor schäfer. Den var så fin i pälsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer