Militära tester vid Vidselbasen i höst kräver ett utökat skyddsområde. Den här bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Cecilia Broke/SVT

Vidselbasen: Tester kräver större skyddsområde

Uppdaterad
Publicerad

För att skydda allmänheten har Försvarets materielverk (FMV) fått klartecken för att utvidga skyddsområdet vid Vidselbasen under tio dagar.

– Beslutet om tillfällligt skyddsobjekt har fattats för att skydda allmänheten från oförutsedda händelser vid prov och försök, säger Jörgen Fyhr, handläggare vid länsstyrelsen i Norrbotten på mydighetens hemsida.

Försök i höst

Länsstyrelsens beslut innebär att FMV kan använda området för militära prov och försök i tio dagar under perioden 8-19 oktober 2018.

Här finns kartan över det utökade området.

Större avstånd av säkerhetsskäl

Normalt sett brukar skyddsområdet som Robotförsöksplatsen i Vidsel har räcka till, men den här gången behövs ett större skjutavstånd.  Under de dagar som områdena är avlysta får ingen obehörig vistas i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.