Jalle Svanberg, ordförande i Boden handboll vill stoppa spelarflykten till Göteborg. Foto: SVT Arkivbild

Vill höja statusen på handbollsgymnasiet

Publicerad

De kom hem sent igår kväll och spelarna vilar. Men vi får tag på en mycket stolt ordförande i Boden Handboll IF som just nu arbetar med förberedelserna inför firandet på hemmaplan ikväll.

– Vi bygger en scen på Medborgarplatsen och klockan 18 ikväll ska vi fira.  Det kommer att hållas tal av kommunalrådet och andra, säger Jalle Svanberg.

Efteråt blir det tårtkalas då en av lagets sponsorer bjuder på 500 tårtbitar. Än så länge handlar det mest om att vara stolt och glad och att fira att Bodens Handboll tagit steget upp i elitserien. Men sedan gäller det förstås att hålla sig kvar, bli stabila och att vinna elitserien.

– Jag har uppriktigt sagt inte hunnit tänka så mycket än, säger Jalle Svanberg,  men det är klart att det behövs en bredare trupp framöver. Vi kommer att jobba brett för att lyfta nivån på handbollen totalt.

Stanna i Boden

Det finns ett regionalt handbollsgymnasium i Boden.  Och nu vill Jalle Svanberg se en statushöjning och kvalitetshöjning av utbildningen.

– Nästan alla handbollsintresserade söker till handbollsgymnasiet i Göteborg, de stannar inte i Boden. Vi kommer att göra allt vi kan för att lyfta nivån på Handbollsgymnasiet så inte alla åker till Göteborg. Men, som sagt, först firande ikväll, sedan får de börja tänka framåt. På handbollsutbildning, breda spelartrupper och inte minst ekonomi.

– Vi är inne på andra året av en treårsplan – så vi gick upp i elitserien ett år för tidigt, säger Jalle Svanberg. Självklart blir det högre kostnader, men också mer intäkter.

Lyssna gärna på Sveriges Radio Norrbottens fantastiska intervju med Emmy Nordmark efter slutsignalen. ”Det här måste vara den sämsta intervjun någonsin” sa hon själv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boden handboll

Mer i ämnet