Ulrik Munther och Linda Pira kommer att stå på scen och bjuda på show under festivaldagarna i Varbergaparken. Foto: TT

Gratisfestivalen som lockar nya artister

Uppdaterad
Publicerad

Med start fredag och fram till söndag kommer Voxfestivalen att höras i Varbergaparken i Örebro. I rampljuset kommer artister och musikgrupper som Linda Pira, Dead by April och Ulrik Munther att stå.

Det är tolfte året i rad som festivalen kommer att ta plats i Örebro och arrangeras av blad annat kulturhuset Scenit och studieförbundet Bilda.

– De flesta festivaler som görs idag vill ju tjäna pengar på det. Men den här festivalen är det fokus på plus minus noll. Det är en gratisfestival och det är något för alla, säger Simon Ledstam på studieförbundet bilda.

För att arrangera festivalen får man bland annat bidrag från örebro kommun, och alla jobbar ideelt, enligt Simon Ledstam.

– Ingen tjänar pengar på det. Många volontärer är med och även utställare kommer hit, föreningar och olika aktörer.

2016 slog festivalen redkord i antal besökare, 25 000 på tre dagar. Olika dragplåster olika dagar. På fredagen är det hip hop dag, då är det Linda Pira som är den största artistern, enligt Simon Ledstam. Rockdagen är på lördag och på söndag står Ulrik Munther på scen på familjedagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.