Foto: SVT /TT

500 svartuthyrare har blivit av med sina lägenheter

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder, Öbo, har de senaste fyra åren konstaterat många otillåtna andrahandsuthyrningar. Drygt 500 personer har blivit av med sina hyreskontrakt. Det skriver tidningen Hem&Hyra.

Sedan hösten 2015 har Öbo gjort en riktad insats mot oriktiga hyresförhållanden. Resultatet hittills är att drygt 500 personer blivit av med sina hyreskontrakt hos bostadsbolaget, det skriver tidningen Hem&Hyra.

Kan vara toppen på isberg

Bostadsbolaget har 22 501 lägenheter i sitt bestånd och Karin Blaxmo som är chef för uthyrningsenheten säger till tidningen att resultatet de hittills sett kan vara toppen på ett isberg.

Bolaget säger vidare till tidningen att genomlysningen visat att det inte går att peka ut vare sig särskilda områden eller grupper där olaglig andrahandsuthyrning sker. De betonar också att den absoluta majoriteten av hyresgäster är ärliga.

Bättre kontroller

Öbo har under arbetet med att komma tillrätta med den illegala verksamheten samtidigt skärpt sina rutiner vid uthyrning. Det handlar bland annat om att bättre kontrollera personers behov av bostad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer