Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tagning av scenen där ”Adam” berättar för sin kompis att hans föräldrar bestämt att han ska gifta sig med en barndomskamrat och inte hans flickvän Amanda. Foto: Monika Bruhn/SVT

Långfilmsinspelning i Örebro – ”Action, tagning” hörs i skolkorridoren

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår full aktivitet i en av Rudbecksskolans korridorer när delar av filmteamet spelar in en scen till ungdomsfilmen ”Acceptera mig”. Det är ett Örebroprojekt som ger ungdomar möjlighet att göra film, från start till mål.

– Det ska bli en 90 minuter lång film tänkt att visas på olika filmfestivaler, berättar Karin Schill projektledare, regissör och producent. Men den ska också visas i den lokala tv-kanalen ”Öppen kanal Närke” och senare även på Youtube.

Manus av ungdomar

Redan på manusstadiet till långfilmen ”Acceptera mig” var ungdomarna med och bestämde handlingen, något som Muhamed Shakour tycker är viktigt.

– Om man samlar ungdomar för att skriva en berättelse så kommer det fram hur ungdomar tänker och hur deras vardag ser ut, menar han.

Mohamed Shakour och Sebastian Duvéng repeterar repliker inför tagning av en scen i långfilmen ”Acceptera mig”. Foto: Monika Bruhn/SVT

Spegla samhället

Filmen handlar bland annat om ”Adam”, spelad av Muhamed, ska få välja vem han ska gifta sig med.

– Vi försöker ta upp ämnen som har med samhället att göra och känns aktuella i nutid, berättar Karin Schill.

Litet filmteam

Teamet består av totalt bara 20 personer så man har flera uppgifter och den här dagen var Johan Lindholm fotograf, Simon Jutvik ljudtekniker och Linn Norén som vanligtvis är skådespelare i filmen fick hoppas in som sminkör.

Filmen ska vara färdiginspelad någon gång i oktober och sedan ha premiär på bio Roxy i Örebro i februari nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer