Foto: SVT

Äldre man misstänkt för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern häktades på tisdagen vid Örebro tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen greps i helgen i Örebro län. Häktningsförhandlingen hölls på tisdagseftermiddagen.

Varken polis eller åklagare vill i nuläget berätta några detaljer kring ärendet med hänvisning till att brottet är grovt och rör barn.

– Jag kan bekräfta att målsäganden är under 15 år. Mer kan jag inte säga nu, eftersom förundersökningen precis inletts, säger kammaråklagare Timothy Danielsson.

Åklagaren ville att mannen skulle häktas för grov våldtäkt mot barn, men tingsrätten valde att häkta honom för våldtäkt mot barn.

Enligt häktningsframställan är tidsperioden för brottet vid och anges ha skett mellan augusti förra året och augusti i år.

Åklagaren begärde tillstånd att ålägga den misstänkte flera restriktioner; bland annat att inte få ta emot besök eller använda elektronisk kommunikation. Detta beviljades av tingsrätten.

Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.