Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ordförande Ali Jamal Yassin berätta om varför han startade idrottsföreningen Bergslagens IF. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Ali i Bergslagens IF får fler unga i Hagaberg att idrotta: ”Vill ge något tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Ali Jamal Yassin har själv växt upp i Hagaberg i Lindesberg. Genom att starta Bergslagens IF vill han ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och förebygga att de hamnar snett i livet.

– Det finns så mycket barn som inte har något för sig och mycket negativt i samhället, med droger och kriminalitet, säger Ali.

Bergslagens IF grundades i höstas i området Hagaberg i Lindesberg av Ali Jamal Yassin och Ronny Sterzenbach. Ali är utbildad socionom och jobbar ideellt som ordförande i föreningen. I dag är cirka 350 barn och ungdomar inskrivna i föreningen, som har ett 40-tal ideella ledare.

Ali är själv uppvuxen i området och har bott där i 30 år.

– Alla har inte samma förutsättningar, det kan vara socioekonomiska förutsättningar, kunskaper om hur en förening funkar och så vidare, säger Ali.

Har aldrig tillhört ett föreningsliv

– 85 procent av våra medlemmar har aldrig tillhört ett föreningsliv och jag ville att det skulle finnas ett sånt här, tillägger han.

Föreningen har sedan starten till och med fått ett pris på 50 000 kronor, som var väldigt välkommet.

– Man har fått lägga mycket tid på det här i det tysta, och det har varit mycket motgångar med att starta föreningen.

Ett exempel har varit hur man ska kunna förvara all utrustning som behövs.

– Men nu har vi i alla fall fått två skåp från kommunen vilket har underlättat, säger Ali.

I klippet berättar Ali Jamil Yassin om varför det är viktigt med ett föreningsliv i området Hagaberg i Lindesberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.