Foto: TV4/Annika Berglund

Alla tre läns-idoler gick vidare till topp 12 efter tittarnas röstning

Publicerad

Örebro läns lokala idoler under 2019års upplaga av TV4:s program har alla blivit hyllade av juryn. Nu har också tittarna röstat fram Astrid Risberg, Tusse Chiza och Freddie Liljegren, som alla tre gått vidare och kommer nu att tävla live i de så kallade ”fredagsfinalerna”.

Tusse och Astrid var redan klara om att få tävla i kvalfinalen om en plats i topp 12, efter att de redan tidigare röstats vidare.

Freddie däremot fick under sändningen reda på att han fick gå vidare. Varje medlem i juryn fick välja ut ett ”wild card” att skicka vidare, och Freddie Liljegren blev Anders Bagges.

– Jag blev jätteglad – jag vågade inte hoppas på någonting. Men Bagge har alltid gett mig bra feedback. Jag är supertacksam och väldigt ödmjuk inför den här resan. Det känns så klart jättekul, säger Freddie Liljegren.

Flytt till Stockholm

Nu har de tre idolerna flyttat upp till Stockholm, för att bo på hotell tillsammans under tävlingen. Freddie tagit tjänstledigt, och kommer vara i Stockholm på heltid. Vilket betyder tid borta från sambon och två månader gamla dottern Leia.

– Jag kommer sakna min familj väldigt mycket, men de kommer kunna komma upp och bo hos mig här, vilket är en viktigt möjlighet för mig, säger Freddie.

Låtarna

Tusse sjöng Pharells Happy, Astrid sjöng Supremacy av Muse och Freddie gav sig på Adeles Hello.

Resten är som de säger; historia.

Nu kommer idolerna att få tävla varje vecka, för att hålla sig kvar i tävlingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer