Allt fler ansöker om skuldsanering i länet efter nya lagar. Foto: TT

Allt fler ansöker om att bli skuldfria

Publicerad

Antalet ansökningar om skuldsanering har mer än fördubblats i Örebro län det senaste året. Samtidigt får den som ansöker vänta mer än ett års tid på besked.

I november förra året trädde nya skuldsaneringslagar i kraft som bland annat innebär att det går att ansöka på webben och att det efterfrågas färre uppgifter.

Enligt Kronofogden är det i samband med de nya lagarna som den stora ökningen av antalet ansökningar om skuldsanering skett.

Långa väntetider på beslut

Under första halvåret fick myndigheten in 345 ansökningar från Örebro län, jämfört med 146 stycken under samma period förra året.

Även totalt sett i landet skedde det mer än en hundraprocentig ökning av antalet ansökningar under årets första halvår. Ökningen har samtidigt gjort att väntetiderna hos Kronofogden blivit längre och att de som ansöker får vänta allt längre på sina beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.