Två personer omkom efter fredagskvällens olycka på riksväg 52 söder om Kumla. Foto: Fanny Hult

Två döda i trafikolycka med biogasbuss i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har omkommit efter att en personbil och en linjebuss krockade och fattade eld på riksväg 52 söder om Kumla på fredagskvällen.

Larmet kom klockan 21.16 på fredagen. Polisen beskriver branden som ”våldsam” och det var inledningsvis svårt att komma nära fordonen på grund av explosioner från trycktankar och däck.

Två omkomna

Vid 23.30-tiden meddelade polisen att branden släckts och att räddningstjänsten försöker få en uppfattning om skadeläget. Enligt polisen ska det röra sig om en biogasbuss. De två omkomna personerna uppges vara förarna till de två fordonen. Anhöriga är underrättade.

– Vi kan konstatera att det är en allvarlig olycka, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Även SOS Alarm, som sköter Nerikes brandkårs presstjänst, kallar det för en ”allvarlig olycka”. Räddningstjänsten ska ha haft fem enheter på plats, samt en ambulans.

– När räddningstjänsten kommer fram får vi bekräftat att det är en länsbuss som brinner. Man väljer att hålla avstånd, på grund av eventuella gasflaskor som kan finnas på bussen, säger Moa Artursson, teamledare vid SOS Alarm.

Inga passagerare

Linjebussen tillhör Svealandstrafiken som samägs av Region Örebro län och Region Västmanland.

Therese Triumf, kommunikationschef på Länstrafiken Örebro, säger att det inte fanns några passagerare ombord utöver föraren.

– Det var en tom buss, och föraren var på väg tillbaka till depån. Vi vet inte så mycket mer utan hänvisar till polisen, säger Triumf.

Tidigt lördag morgon var vägsträckan fortfarande avstängd i båda riktingar. En förundersökning gällande gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död är inledd för att klarlägga händelseförloppet och fordonen har beslagtagits för att genomgå en teknisk undersökning, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.