Foto: SVT

Stiftelse bakom Alsalamskolan vill sparka ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Den stiftelse som driver friskolan Alsalamskolan i Örebro vill sparka sin ordförande. Det framgår av handlingar till tingsrätten i Örebro.

– Det handlar om att det nu finns svårigheter i att genomföra styrelsemöten, säger Hussein Aldaoudi, vd och skolchef.

Den muslimska friskolan Alsalamskolan i Örebro drivs av stiftelsen Al-Risalah Skandinaviska Stiftelse. I en handling som lämnats in vid Örebro tingsrätt begär stiftelsen att ordföranden, som befinner sig i Saudiarabien, ska entledigas – något som P4 Örebro var först att rapportera om.

– Han är en väldigt upptagen affärsman och har inte tid. Det här är enda sättet att göra det på. Enligt systemet måste vi ha möte, organisera och ta fram planer för framtiden. Nu kan vi inte ta beslut, därför måste vi göra det här, säger Hussein Aldaoudi, till SVT Nyheter Örebro.

Alsalamskolan i Örebro

LÄS MER: Massiv kritik mot undervisningen på Alsalamskolan

Vite av Skolinspektionen 

Alsalamskolan har under våren kantats av problem. Bland annat är skolan ett ålagd ett vite om 500 000 kronor av Skolinspektionen efter att flera brister i undervisningen påvisats.

– Det går inte att fortsätta så här. Styrelsen ska ha styrelsemöte varje år. Det sker inte nu, säger Hussein Aldaoudi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alsalamskolan i Örebro

Mer i ämnet