Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Richard har berört och sett elever, han känner fortfarande igen oss alla på stan, säger Gunilla Potila Skyman. Foto: Joakim Lybeck/SVT

Älskad lärare gick i pension efter 40 år – överraskades av elever från flera generationer

Publicerad

Richard Hampton har jobbat på Lillåns skola i fyrtio år och gick i pension på fredagen till stora applåder av ett hundratals gamla elever. Från hans första klass 1977 till 2019. Det hela var en överraskning till en helt ovetande Richard.

Över hundra tidigare elever hade samlats för att tacka av Lillåns skolans bildlärare Richard Hampton. Över tusen gamla elever har deltagit i en hemlig Facebook-grupp där allt har samordnats.

– De som inte kunde komma hit idag har skickat hälsningar via den gruppen, och Richard kommer att bli inbjuden dit och få ta del av alla fina hälsningar sen, säger Gunilla Potila Skyman, som tog initiativet att överraska Richard.

Ansiktsminnet intakt

Elev efter elev från flera generationer kom fram till Richard Hampton och det blir ett riktigt kramkalas. Trots att han har jobbat i fyrtio år på Lillåskolan minns han alla ansikten.

En tjej kommer fram till Richard och vill ge honom en kram. Hon inleder med att säga ”Du kanske inte minns mig men....”. Då skiner Richard upp och sträcker ut armarna. ”Så klart jag gör”, svarar han.

– Mitt första år hade jag en elev som hette Anna, nu mitt sista år hade jag hennes dotter, och det tycker jag är helt fantastiskt, säger Richard Hampton. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer