Ambulanspersonal beskjuten med grön laser i Kopparberg

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen ryckte en ambulans ut till Ljusnarsberg på ett larm om en befarad hjärnblödning. När de närmade sig platsen riktade någon en grön laser mot dem.

Det var klockan 18.35 på torsdagskvällen som polisen fick ett larm om att ambulanspersonal blivit beskjuten med grön laser på Storgruvegatan i Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun.

– Vi är på plats just nu och ser väldigt allvarligt på det här, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 19.10-tiden.

”Larm om befarad hjärnblödning”

Det finns inga uppgifter om ambulanspersonalen skadats eller hur det gick för den patient som larmet rörde.

– De var på väg ut på ett larm om en befarad hjärnblödning och detta är ett bedrövligt beteende. Det kan ju få stora konsekvenser inte bara för ambulanspersonal, utan även den som är akut drabbad av sjukdom, säger Qudhaib.

Polisen gick under kvällen ut med en uppmaning till personer som eventuellt sett något att höra av sig. En anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.