Fullt på Kumla bibliotek när Antikrundans experter är på besök. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

”Antikrundan” kommer till Nora i sommar

Publicerad

Bor du i norra länet och har något gammalt föremål som du skulle vilja veta mer om eller få värderat? Då har du chansen i sommar då SVT-programmet ”Antikrundan” kommer att besöka Nora igen.

– Nora är ju en liten Bergslagspärla där den ligger precis vid Norasjön, och det är faktiskt andra gången vi kommer till platsen! säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet i ett pressmeddelande.

– Vi var där 2006 och det kom massor av besökare med spännande saker. Det känns extra roligt att få spela in i Nora Järnvägsmuseum eftersom järnvägen betytt så mycket för staden genom åren. Den historien hoppas vi kunna berätta – och även alla de andra historierna som besökarna brukar ha med sig. Vi hoppas på en solig onsdag med många besökare och spännande föremål!

Programmet kommer att spelas in den lördagen den 24 augusti. Två avsnitt från inspelningen kommer att sändas våren 2020.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs att besöket i Nora skulle ske den 28 augusti. Detta var fel information och uppgiften är nu ändrad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer