Allan Svensson är berättarröst när Örebrokompaniet visar upp ”Den Magiska maskinen”. Foto: Janerik Henriksson/TT / Örebrokompaniet

Allan Svensson är berättarröst för ljusshow på slottet

Uppdaterad
Publicerad

Den magiska maskinen heter den ljusshow som Örebrokompaniet sätter upp på slottets fasad i Örebro. Premiären är nu på lördag och då medverkar även Allan Svensson, som är berättarröst till showen.

Många förberedelser har gjorts inför premiären på lördag och den container som står placerad på Storbron innehåller till exempel tio projektorer som ska visa ljusspelet.

Allan Svensson läser ”Tomten”

Showen är ungefär 10 minuter lång och berättarröst är skådespelaren Allan Svensson, bland annat känd från tv-serien Svensson Svensson, som även är på plats på lördagens premiär. Han kommer i samband med showen läsa upp en variant av Viktor Rydbergs ”Tomten”.

– Jag har aldrig varit med om något liknande jobbuppdrag. Det är något helt annat än att dubba Disney-filmer. Jag bara måste se showen live, för det kommer bli en imponerande tillställning, säger Allan Svensson i ett pressmeddelande.

Asiatiskt tema

Ljusspelet anordnas av Örebrokompaniet för första gången och kommer att bestå av iscensättningar där slottet framställs som bland annat ett asiatiskt tempel.

– Vi fick ett överskott från vår sommarutställning ”Titanic the Exhibition”  vilket tillsammans med externa partners utgör en stor del av finansieringen av evenemanget. Tanken är att kunna ge något tillbaka till örebroarna, säger Louise Anestad Sarbäcken som är evenemangs- och varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.