Foto: Jesper Mattsson/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

En död efter olycka – föll 20 meter med grävmaskin

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsplatsolycka inträffade vid 13-tiden nordväst om Örebro. En man i 60-årsåldern dog efter att ha fallit 20 meter med en grävmaskin ner i en bergtäkt. Anhöriga är underrättade.

Olyckan inträffade vid 13-tiden på tisdagen vid en bergtäkt nordväst om Örebro. En förundersökning gällande arbetsmiljöbrott alternativt vållande till annans död har inletts.

– En grävmaskin har kanat ner från en större klippavsats och ramlat ner i själva bergtäkten cirka 20 meter, säger Jens Hedenborg, yttre befäl vid polisen.

Oklar orsak

Enligt polisen var mannen avliden när de kom till platsen. Polisen har tekniker på plats, som undersöker grävmaskinen och klippavsatsen. Det är oklart vad som har orsakat olyckan.

– Just nu har vi inga teorier om vad som kan ha hänt, det finns inga vittnen som sett själva händelsen, säger Jens Hedenborg.

Mannens anhöriga är underrättade.

Arbetade åt NCC

Mannen arbetade som underleverantör åt NCC.

– Vi är djupt chockade över det som har hänt, säger Nicklas Midlöv regionchef på NCC. Nu försöker vi att ta hand om personalen.

Det har upprättats en krisplan på arbetsplatsen, och de anställda kommer samlas under onsdagsmorgonen.

Ligger på sidan

Enligt räddningstjänsten hamnade grävmaskinen på sidan nere i bergtäkten.

– Det handlar om en stor grävmaskin och bärgningen får vänta tills miljökontoret på Örebro kommun varit ute och sett att det inte är risk för att kemikalier kommer att läcka ut, säger Kjell Haglund, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.