Han är årets kristdemokrat

Uppdaterad
Publicerad

Bo Rudolfsson kommunalråd utsedd till ”Årets Kristdemokrat”.

Bo Rudolfsson kommunalråd i Laxå blev under Kristdemokraternas kommundagar i Örebro utsedd till ”Årets Kristdemokrat” av tidningen Kristdemokraten.

Rudolfsson är kommunstyrelsens ordförande i Laxå sedan valet förra året.

Han säger att anledningen nog är att KD har vunnit i ett omöljligt läge i Laxå, i ett socialdemokratiskt fäste som alla trodde skulle vara socialdemokratiskt och alltid har varit så – men nu har det blivit en ny majoritet i Laxå säger han stolt.

Trots alla problem Laxå kommun lider av vill han satsa på att få en kommun som lyser av skaparkraft, vi vill att det ska hända någonting i kommunen, säger en glad pristagare till Tvärsnytt.

Bo Rudolfsson sitter också med i i valberedningen och kan därför inte kommentera vem han vill se som ny partiordförande.

– Vi har många fler än tio nominerade med många kompetenser säger han lite klurigt, innan han skyndar in för att höra Hägglunds tal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.