Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snart kommer den ukrainska konstnären Hanna Kyselova till Nora för ett kulturutbyte. Hon är en av fyra internationella konstnärer som ska tolka Örebro. I klippet hör du vad detta betyder för det lokala kulturlivet. Foto: Elin Igelström Nordahl/SVT och Hanna Kyselova

Fyra internationella konstnärer ska tolka Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Snart får fyra nya internationella konstnärer möjlighet att inspirera länets konstliv när årets ”Artist in Residence Örebro län” går av stapeln. Till Nora kommer den Ukrainska konstnären Hanna Kyselova för att skapa och ställa ut sin konst på kulturkvarteret Bryggeriet.

I slutet av april anländer konstnärerna till länets kommuner för att under en vecka få inspiration, göra research och lära känna den lokala konstscenen. 

-  Vi låter ett gäng utländska konstnärer komma till vårt län för att bo och verka och möta kulturskapare i länet. Vi tycker att det är spännande med kulturutbyte där vi får bjuda in internationella konstnärer som får se på och tolka vårt län.

Kulturskolan i Hällefors, Ljusstråk i Nora kommun, OpenArt i Örebro kommun och Frövifors pappersbruk i Lindesberg kommun kommer vara värdar för residensen.

Hanna Kyselova från Ukraina till Nora

– Det blir spännande och roligt att få en internationell känd konstnär till oss i Nora. Vi ser fram emot kreativa möten och samtal med Hanna och hoppas få se hur hennes skulpturer växer fram, säger Marina Lillich, ordförande i föreningen Ljusstråk i Nora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.