Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pensionären Anders Lundbäck är en av de som tagit sig till Kulturkvarteret för att fira den miljonte besökaren. Karin Beckman, verksamhetschef, ser fram emot att påbörja nästa fas i kvarterets satsning på att locka nya besökare. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Kulturkvarteret firar en miljon besökare – ”Fantastisk milstolpe”

Publicerad

Kulturkvarteret har nått en miljon besökare och det firades stort under fredagen. Verksamhetschef Karin Beckman hoppas nu att kunna locka ännu fler besökare framöver.

– Vi vill spegla demografin här i Örebro kommun och ska därför undersöka hur vi kan locka målgrupperna vi inte når idag, säger hon.

Efter nio år kunde projeketet ”Kulturkvarteret” slå upp sina dörrar den 4 september 2021. Tanken då var att husera biblioteket, kulturskolan och gymnasieskolans estetprogram under ett och samma tak.

I samband med nybygget installerades också en besöksräknare vid entrén. Och det är just denna räknare som nådde siffran en miljon under fredagen den 31 mars 2023.

– Det är fantastiskt att så många personer besökt oss, säger Karin Beckman, verksamhetschef på Kulturkvarteret.

”Vill inte peka ut någon speciell”

Men vem som egentligen är den miljonte besökaren är inte känt. Karin Beckman säger att de på förhand visste att siffran skulle nås just under fredagen.

– Ni är alla den miljonte besökaren, proklamerade hon under sitt inledningstal.

Nu väntar ett nytt mål för Kulturkvarteret – att besökarna ska spegla demografin i Örebro kommun fram till 2025.

– Om vi vet att till exempel 18 procent av Örebroarna är pensionärer ska våra besökare också motsvara den siffran, säger Karin Beckman.

Starta klippet för att se firandet och höra vad besökaren Anders Lundbäck tycker om Kulturkvarteret!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturkvarteret i Örebro

Mer i ämnet