En gastankstation ska stå klar i Askersund 2020. Foto: Andreas Apell/TT

Snart kan du tanka biogas i Askersund

Publicerad

Genom satsningen Klimatklivet får Askersunds kommun 4,2 miljoner kronor för att bygga en gastankstation.

Askersund är enligt utredningar en nationellt bra placering för en ny tankstation för biogas. Kommunen har satsat på fordon som drivs av biogas, vilket även täcker upp för den efterfrågan som krävs för att kunna bygga en station.

– En gastankstation här gör det även möjligt för dem som bor i Askersundsområdet att skaffa en biogasbil, i nuläget är det svårt när tankstationerna ligger så långt bort, säger Veronica Sund, hållbarhetsstrateg på Askersunds kommun.

Projekteringen av tankstationen kommer påbörjas efter årsskiftet och planen är att man ska kunna tanka där sommaren 2020. Stödet från Klimatklivet är 70 procent av den totala kostnaden, men hur de resterande 1,8 miljonerna ska finansieras är fortfarande oklart.

– Där finns det olika lösningar som vi tittar på. Det är inte bestämt än hur ägandet ska se, eller hur det ska finansieras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer