• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

På nyårsafton gick Sylvesterloppet av stapeln i Nora – ett lopp som anordnas varje år oavsett vad det är för väder. Foto: Anders Nord/SVT

Avslutar året med milslång löpartävling

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsaftons förmiddag samlas löpare i alla åldrar på Norvalla IP i Nora. Det är dags för det årliga Sylvesterloppet – en löpartävling på strax över milen som arrangeras oavsett väderförhållande.

Starten gick redan vid 11.00 på nyårsafton, och banan är 10 384 meter lång. Det kanske kan ses som en lite annorlunda inledning på årets sista dag, men Sylvesterloppet handlar inte bara om löpning. Det är den sociala samvaron efter loppet som är dess egentliga höjdpunkt.

– Jag tycker det är trevligt, bra avslutning på året och det är ett bra arrangemang runt omkring, säger Henrik Sjöström som är en av dem som ska springa.

”Delta som är i fokus”

Banan går runt Åsbosjön, via Gyttorps centrum. Efteråt lottas Sylvesterpriset ut till en av dem som fullföljt loppet.

– I många lopp är det fokus på tävling men här känns det som att det är att delta som är i fokus, säger Ann-Kristin Sundqvist som deltar i Sylvesterloppet för fjärde gången.

Hör mer från arrangör och deltagare i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.