Axel Kjäll – ny tränare för ÖSK

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för ÖSK Fotboll hoppas att det nya systemet med tre tränare ska utveckla, inte bara a-laget, utan även utvecklingslaget U-19 som blir ett av Axel Kjälls ansvar.

På tisdagseftermiddagen presenterade ÖSK sitt nyförvärv av tränare och det blev succétränaren från BK Forward Axel Kjäll som tar plats i ÖSKs nya tränartrio. Kjäll börjar sitt nya tränaruppdrag i januari nästa år och kommer också att ha ansvar för utvecklingslagetU19 samt matchningsmiljön U21. Per-OlaLjung ska leda arbetet och vara huvudtränare vid sidan av Kjäll och Axén.

-Per-Olasoch Axels fokus kommer vara lagverksamheten medan Alexander Axéns koncentration blirindividen, säger Jan Karlsson vd ÖSK Fotboll.

-Axel motsvarar det innehåll vi satt i vår profilför att ingå i tränarteamet, säger Per-Ola Ljung. Han är ung tränare med ettbra driv och har en positiv tro på framtiden. Han har gjort ett bra arbete förBK Forward och visat att han vill arbeta hårt och med ett stort engagemang föratt utveckla individen och laget. Vårt tänk med ett tretränarsystem är attdenna trio ska vara dynamisk så att det gagnar spelarnas utveckling positivt.Då vi blir en mindre spelartrupp kommande säsong är det viktigt att satsa hårtpå att utveckla de spelare vi har.

Axel Kjäll gjorde sexton säsonger som spelare i ÖSK Fotboll, från ungdomslag till allsvenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.