ÖSK:s nya huvudtränare heter Axel Kjäll. Foto: Peter Comstedt / SVT

Axel Kjäll tar klivet fram som huvudtränare

Uppdaterad
Publicerad

ÖSK fotbolls nya huvudtränare heter Axel Kjäll. Den assisterande tränaren tar klivet fram när Alexander Axén lämnar.

På onsdagen presenterade ÖSK sin nye huvudtränare. Inte så överraskande väljer klubben att låta assisterande tränaren Axel Kjäll ta över ansvaret för det allsvenska laget.

Axén stannar bara veckan ut

Tränarbytet kommer att ske så fort som möjligt.

– Det kommer att bli bäst för alla, säger Simon Åström, VD i ÖSK fotboll. Det vill även nuvarande tränare Alexander Axén.

Förre huvudtränaren stannar bara veckan ut. Sen tar Axel Kjäll över.

– Skulle det behövas har Alexander Axén sagt att han kan stötta, men vi får se hur det blir.

Levde upp till kraven

Men även om många spått att Axel Kjäll skulle ta över laget har valet föregåtts av en gedigen rekryteringsvända.

– Vi har dels undersökt vilka tränare som finns på marknaden och även gjort flera intervjuer. Men den som bäst levde upp till kravspecifikationen var Axel Kjäll, säger Simon Åström.

”Fina ord och komplimanger”

Axel Kjäll beskrivs som den nya generationens tränare med gedigen utbildning som vill utveckla både sig själv och spelarna med en tydlig metodik och analys på hur man arbetar.

– Det var väldigt många fina ord och komplimanger, säger Axel Kjäll! Jag är mycket glad och stolt över att sitta här. Dels för att jag själv varit verksam här i många år men också för att det finns många duktiga personer som jobbar runt laget, både på planen och på kontoret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.