Foto: Scanpix

Percy Barnevik misstänks för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den kände affärsmannen Percy Barnevik greps igår i London misstänkt för sexbrott. Barnevik greps då han besökte ett poliskontor för att ta del av anklagelserna mot honom.

– Det är förföljelse från en person som håller på att jävlas. Som offentlig person blir du utsatt för folk som vill ha pengar och inflytande, säger han till Expressen.

Percy Barnevik greps igår då han besökte ett poliskontor i London för att ta del av anklagelserna som riktats mot honom men släpptes senare mot borgen.

– Utredningen pågår och vi håller på att samla in material. För närvarande är han släppt mot borgen och i oktober kommer han att antingen bli åtalad eller släppas mot borgen igen. Det kan också bli så att han släpps direkt utan vidare åtgärder, säger en talesman för Londonpolisen Metropolitan Police, även kallad Scotland Yard, till TT.

Percy Barnevik, 71 år, bor sedan femton år tillbaka i London. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Barnevik utvecklade ASEA till den internationella jättekoncern som senare blev ABB och fick när han slutade -96 den då hittills största pensionen i Sverige.

2005 lämnade Barnevik svenskt näringsliv och posten som styrelseordförande i läkemedelskoncernen Astra Zeneca. Han har många gånger kallats en av Sveriges och Europas största industriella ledare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.