• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilden är en genrebild. Foto: TT

Coronafallen ökar i Örebro län – en åldersgrupp sticker ut

Uppdaterad
Publicerad

Antalet positiva fall av covid-19 har ökat något i Sverige den senaste veckan och samma trend syns nu i Örebro län.

Samma antal analyserade prover har gjorts denna vecka som föregående. Men denna vecka är 5-12 procent av proverna positiva jämfört med 0-4 procent förra veckan.

– Det är tydligt att ökningen av antalet fall främst syns hos unga vuxna och framförallt bland dem i åldersspannet 20-30 år, säger Anja Rosdahl, överläkare på Smittskyddsenheten, Region Örebro län.

Vill att folk testar sig

Anja Rosdahl uppmanar alla som inte känner sig helt friska att provta sig för covid-19. Man bokar provtagning via webbplatsen 1177.se.

– Med vetskap om att man har en infektion kan smittspridningen minskas ytterligare i länet. Innan och efter provtagning gäller isolering i hemmet och att inte resa kollektivt, säger Anja Rosdahl.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet