Här är bilen som den misstänkte ska ha tänt eld på. Tack vare att polisen var på plats kunde elden släckas. Foto: Polisen

Beryktad bilbrännare döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige man som misstänks för att ha anlagt flera bilbränder i Örebro fick idag fängelse efter en ny brand.

Det var i början av september som polisen grep den 29-årige mannen på bar gärning efter att han tänt eld på en bil. Mannen nekade till brott och i händelserapporten skrev polisen att de såg hur den misstänkte på väg hem från krogen satte sig på huk mellan två bilar. En liten stund senare reste han sig upp samtidigt som små lågor slog upp ur motorhuven.

Får åtta månader

Nu har tingsrätten dömt mannen till fängelse i åtta månader för försök till grov skadegörelse, samt skadestånd på 1500 kronor.

Mannen förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den senast den 3 juni 2015 för bland annat försök till grov skadegörelse till fängelse i sex månader. Polisen misstänker sedan tidigare att 29-åringen kan ligga bakom ett 30-tal bilbränder i Örebro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.