Stora Vallas gräsmatta håller inte för spel. Foto: SVT

Stora Valla fortsatt utdömt för spel: ”Oerhört tungt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors IF tvingas flytta även sin andra hemmamatch till Behrn Arena i Örebro. Vid en inspektion under onsdagen dömdes arenan ut.
– Det här är ett oerhört tungt besked ekonomiskt, säger Leif Rosén, ordförande.

Vid sidan av den starka säsongsinledningen, med två segrar och en oavgjord match, tacklas Degerfors IF med en arena som inte håller för spel i Superettan.

Hemmapremiären mot Jönköping den 6 april flyttades till Behrn Arena på grund av Stora Vallas dåliga skick. Nu tvingas laget även spela nästa hemmamatch mot Örgryte på Behrn Arena (lördagen den 20 april).

– Det här är ett mycket tråkigt besked. Vi hade hoppats att planen skulle godkännas, men inspektören bedömde att planen inte är i spelbart skick än, säger Leif Rosén.

Tungt ekonomiskt slag

Att spela två hemmamatcher på annan ort får stora konsekvenser för klubben.

– Det är oerhört tungt ekonomiskt för oss och inga småpengar det handlar om. Det innebär en stor belastning för oss att flytta ett evenemang med alla funktionärer som ska ta sig till Behrn Arena. Med ökade kostnader som det här medför och mindre publik tappar vi omkring 250 000 kronor per match, säger Leif Rosén.

”Ska inte kunna ske”

Enligt DIF-ordföranden är det ovanligt att behöva flytta två raka matcher till annan ort. Situationen med Stora Valla är enligt honom fullständigt ohållbar.

– Det här ska inte kunna ske och det är inte försvarsbart på något sätt. Andra planer i närheten är i spelbart skick. Bland annat håller Strömtorp IP:s plan bättre för spel, säger Leif Rosén.

Nu måste någonting hända enligt Degerfors IF:s ordförande.

– Vi har adresserat på ett möte idag med kommunen som äger planen att man måste rätta till det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer