Beskedet: Då återkommer Race Day till Örebro

Publicerad

Örebrokompaniet meddelade på torsdagen att man kommer att genomföra Örebro Race Day för tredje gången. Fler stora förändringar planeras den här gången.

Under tre dagar, 6-8 september 2019, kommer Örebro åter igen fyllas av snabba bilar och allehanda godis för motorintresserade, det meddelar Örebrokompaniet som står som arrangör.

Enligt Louise Anestad som är evenemangsansvarig på Örebrokompaniet kommer den tredje upplagan att bli både mer tillgänglig och mer hållbar.

”Dessutom vill vi se fler tjejer på banan” skriver Anestad i ett pressmeddelande.

En stor förändring väntar dock när det gäller bansträckningen. Rakan på Rudbecksgatan finns denna gång inte med i planeringen. Istället planeras en ny bansträckning vid Örebro slott.

Så blir nya bansträckningen. Foto: Örebrokompaniet

Race Day 2019 kommer också att bjuda på en extra dag, elbilar, motorcyklar och kanske viktigast av allt: gratis inträde för alla besökare

.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Örebro Race Day

Mer i ämnet