Foto: Tekniska förvaltningen Örebro/Scanpix

Beslut: Det blir parkeringsförbud på norr i Örebro – trots kritik

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun har beslutat att det blir parkeringsförbud på vissa sträckor i området Ringstorp i Örebro. Om allt går som planerat kan förbudet börjar gälla redan i mitten på december.

I september tog tekniska förvaltningen emot synpunkter på det nya parkeringsförslaget från boende i området. SVT Nyheter Örebro berättade då att förslaget väckte många känslor hos boende, och att flera inte ville ha något förbud.

Vissa sträckor med parkering

Enligt Frida Sunesson, trafikingenjör på tekniska förvaltningen gata och trafik i Örebro, var det många olika åsikter som kom in och man har försökt ta hänsyn till dessa i beslutet om parkeringsförbud.

– På vissa sträckor kommer det vara tillåten parkering. Efter önskemålen har vi gjort fler sträckor med tillåten parkering för att försöka vara de flesta till lags, säger hon.

Förbud från december

Bakgrunden till parkeringsförslaget är att Ringstorp är ett växande område i Örebro och att bilar står i vägen för både personbilar, sopbilar och brandkår. Trots kritiken från boende i området blir ett förbud ändå av. Om leveransen av förbudskyltar hinner komma i tid kan förbudet börja gälla i mitten på december.

– Vårt uppdrag är främst att se till att det är trafiksäkert och framkomlighet på gatorna. Det finns alltid andra önskemål. En del vill ha parkering utanför sin dörr och en del vill komma fram bättre, säger Frida Sunesson.

Förutom tillåtna parkeringssträckor inom parkeringsförbudsområdet kommer även städtider att förekomma, för att kunna rengöra gator. Då blir det parkeringsförbud en natt varje vecka under vintern och fyra timmar under dagtid varannan vecka under sommaren.

Här är området där parkeringsförbudet ska gälla samt de sträckor där det kommer vara tillåten parkering. Foto: Tekniska förvaltningen Örebro

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer