Gemensamt för eleverna på Eken är att de har olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, men de bor i olika delar av Örebro Foto: Malin Gotlin/SVT

Beslut om flytt av elever med NPF-diagnoser i Örebro överklagas

Publicerad

Föräldrar till barn med olika NPF-diagnoser protesterar mot Örebro kommuns beslut att flytta deras barn från Lillåns skola till Olaus Petri. Beslutet är överklagat till Förvaltningsrätten i Karlstad.

Det var i december förra året beslöt som Grundskolenämnden i Örebro beslöt att elevgruppen på Eken på Lillåns skola ska flytta till Olaus Petriskolan från och med hösten 2023. Orsaken är att lokalerna som Eken just nu har behövs till det växande antalet högstadieelever.

Gemensamt för eleverna på Eken är att de har olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, men de bor i olika delar av Örebro. Föräldrar protesterade redan innan beslutet fattades och vill att eleverna ska få gå kvar där de är trygga.

Avgörs i förvaltningsrätten

En extra utredning gjordes av kommunen men i december klubbades alltså flytten. Kort därefter överklagades beslutet och nu är det upp till förvaltningsrätten i Karlstad att fälla ett avgörande.

Klippet nedan är från december. Madelene Spinord Semenets (S) förklarade beslutet och föräldern Kevin Krantz berättade om sina farhågor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beslutet kan få konsekvenser för barnen säger föräldern Kevin Krantz ”I värsta fall bli hemmasittare”. I klippet berättar även Madelene Spinord Semenets (S) om beslutet och hur de grundskolenämnen tänker att de ska göra övergången så bra som möjligt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.