Bil krockade in i husvagn som körde av vägen

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen som larmet om att en husvagn kört av E18 i höjd med trafikplats Slyte. Enligt polisen ska föraren av en personbil fått någon form av sjukdomsrelaterade kramper som misstänks ha orsakat olyckan.

Alla personer som satt i bilen som drog husvagnen klarade sig utan fysiska skador. Det var en Norsk familj som var på väg till Oslo.

I personbilen reste en man och en kvinna, mannen som är i 40-årsåldern ska enligt polisen ha fått ett sjukdomsanfall som misstänks vara orsaken bakom olyckan.

– Det är mannen i personbilen som har förts till sjukhus, inte på grund av olyckan utan på grund av sjukdomskramper. Kramper som vi misstänker kan ligga bakom själva olyckan, säger Peter Persson, vakthavande befäl på örebropolisen.

Det var till en början rörigt på platsen och stopp i trafiken, men vid 17.30-tiden rapporterades det om full framkomlighet igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.