Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skylten sitter uppe hos en av Örebros bilförsäljare. I klippet hör du VD:n hos en annan bilförsäljare, som inte håller extraöppet, men som haft mycket att göra idag. Foto: SVT

Bilförsäljare håller extra öppet efter besked om slopad klimatbonus

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdag slopas bonusen vid köp av bilar med låg klimatpåverkan. Beskedet kom från regeringen på måndagskvällen, och innebär snabba ryck för bilhandlarna. I Örebro håller man bland annat extraöppet på tisdagskvällen, för att möta kunderna.

Tisdagen den 8 november är sista dagen att köpa eller beställa en bil med låg klimatpåverkan för att få klimatbonus.

Beskedet gavs av regeringen på måndagen och det märktes av hos flera bilförsäljare i Örebro dagen efter. Flera av dem som SVT Nyheter Örebro pratat med uppger att de håller öppet extra länge på tisdagen och att de haft mycket att göra. Bland annat håller Rejmes öppet till 22 istället för 18.

”Många frågetecken”

Hos en annan bilförsäljare i Örebro håller man inte öppet längre än vanligt, men där har beskedet också märkts av.

– Det har varit både hektiskt och många frågetecken från kunder som läst att klimatbonusen försvinner, säger Fredrik Karmbo, försäljningschef på Veho Bil Örebro. 

Starta klippet för att höra hur dagen varit hos Toyota Örebro dagen efter beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.