Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt polisen rubriceras händelsen som trafikolycka utan misstanke om brott. De två personerna som färdades i bilen omhändertogs av ambulanspersonal på plats. Foto: Anna Leijon /SVT

Bilist körde av vägen och kolliderade med hus

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen körde en bilist av oklar anledning över flera tomter i Frövi i Lindesbergs kommun och in i fasaden på ett hus.

Larmet kom klockan 11.04 om att en bilist av okänd anledning kört över flera villatomter i Frövi.

– Det var ägaren till en fastighet som kontaktade oss om att en personbil hamnat i deras villaträdgård och krockat med deras hus. Vi var på plats klockan 11.13. Två personer satt då kvar i bilen. De är inte fastklämda och är vakna och talbara, uppger Nina Begallo vid SOS Alarm.

Krockade in i villa

Fordonet ska enligt räddningspersonal på plats ha rammat ett staket, en häck, krockat med ett garage på en tomt och sedan fortsatt in på en annan tomt innan det till sist stannat efter att ha krockat med en villafasad.

Vid 11.30-tiden uppger SOS att personerna efter omständigheterna mår bra och att de ses över på plats av ambulanspersonal.

Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.