Foto: Maja Suslin/TT

BMW-liga greps på bar gärning

Uppdaterad
Publicerad

Tre BMW-tjuvar greps på bar gärning i Nyköping under natten, men det är ännu oklart om de kan kopplas till bilinbrotten i Örebro tidigare i veckan.

Den senaste veckan har en våg av inbrott i BMW-bilar inträffat i Mellansverige, däribland i Örebro där fem bilar hade inbrott natten mot måndag.

Framförallt var det rattar tjuvarna kom över, men trots att Örebropolisen spårade delar av stöldgodset kunde ingen person gripas för brotten.

Läs mer: Bilägaren vaknade när ruta krossades

Men nu har tre män gripits i Nyköping misstänkta för inbrott i 16 BMW-bilar på en bilfirma. Männen togs på bar gärning, men det är ännu oklart om de kan kopplas till bilinbrotten i Örebro.

– Ingen aning. Det får utredningen visa, säger Urban Nordkvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Liga bakom bilinbrotten

Under den senaste veckan har 30-35 bilinbrott skett i Örebro, Dalarna, Sörmland och Västmanlands län. Polisen misstänker att det är en liga som ligger bakom inbrotten.

– Jag vet att vi har säkrat spår efter några av inbrotten. Nu får NFC (Nationellt forensiskt centrum) undersöka om spåren kan kopplas till de här männen, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

De tre männen misstänks för grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.