Bygget av vårdboende i Hallsberg hotas av nya förseningar

Uppdaterad
Publicerad

Byggandet av det nya vård- och omsorgsboendet Blomsterängen i Hallsberg går trögt efter att underentreprenörer valt att lämna bygget. Och Hallsbergs kommun väntar ovisst på besked om när bygget kan ta fart igen.

– Vi får naturligtvis titta över vad vi gör om det blir förseningar, säger Conny Larsson (S), socialnämndens ordförande i Hallsberg.

Blomsterängen var från början tänkt att stå klar för inflyttning i april i år, men det datumet blev för en tid sedan framflyttat till september. Nu riskerar även det datumet att flyttas fram ytterligare.

Har inga besked att ge

Länsgården fastigheter som beställt bygget väntar fortfarande på att kunna ge Hallsbergs kommun klarare besked i frågan.

– Vi har tyvärr inga besked att ge och det är en jättejobbig situation att inte kunna göra det till Hallsbergs kommun, säger Camilla Petersen, vd på Länsgården fastigheter.

Flera byggen påverkas

Det aktuella bygget i Hallsberg är ett av flera stora projekt som påverkas just nu efter att underentreprenörer inte fått betalt av bolaget Byggtema och därför valt att vända sig till Kronofogden.

Det nya och omsorgsboendet i Hallsberg är ett av de största projekten på flera decennier i Hallsberg.

Hör Conny Larsson ge sin bild av läget i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.