Sarah Hajslund Hansen, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Örebro. Foto: SVT/Thomas Carlgren

Chefsåklagaren om ”Petras” fall: ”Jättetråkigt om hon är besviken på rättsväsendet”

Publicerad

Nu uttalar sig chefsåklagaren i Örebro om ”Petras” nedlagda förundersökning. Hon pekade ut en man som ansvarig för att ha skickat ut länkar till privata sexvideos, men mannen förhördes aldrig.  

– Det är jättetråkigt om hon är besviken på rättsväsendet, säger chefsåklagaren Sarah Hajslund Hansen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om ”Petra”, som egentligen heter något annat. Enligt henne hade bara en person tillgång till filmklippen, men mannen delgavs aldrig misstanke utan istället lade ansvarig åklagare ner utredningen.

– Det här gör att jag känner mig otrygg resten av mitt liv. Det är inget man kan nedprioritera, sa ”Petra” till SVT Nyheter Örebro.

Nakenbilder på nätet

SVT har varit i kontakt med åklagaren, men han har gått i pension och säger till SVT att han inte vill kommentera ärendet. Istället ställer Sarah Hajslund Hansen, chefsåklagare i Örebro, upp på en intervju.

Hör hennes svar i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nakenbilder på nätet

Mer i ämnet