Chris Hamilton har jobbat med Örebro Hockey hela veckan. Foto: Bildbyrån/Privat

Mental coach ska hjälpa Örebro Hockey till fler poäng

Uppdaterad
Publicerad

Han anlände till Örebro i måndags och den här veckan har allt handlat om att förbereda spelarna inför den viktiga hemmamatchen mot Frölunda. Allt för att hjälpa Örebro Hockey upp på säker mark i tabellen.

– Jag är bara här för att inspirera grabbarna, sedan måste de göra jobbet själva, säger Chris Hamilton när SVT Nyheter Örebro når honom på telefon efter ett avslutat träningspass.

”Lita på varandra”

Tanken är att Hamilton, som kallar sig ”performance coach”, ska finnas runt laget och hjälpa till med att förbättra lagets prestationer. Mycket av arbetet har handlat om att jobba med det mentala.

Örebro hockey

– Vi har jobbat den här veckan med att spelarna ska lita på sig själva, på varandra som personer och som lag. Spelarna har jobbat med att lära känna varandra bättre och på ett djupare plan, förklarar Hamilton.

”Glömmer att njuta”

På lördagskvällen väntar topplaget Frölunda.

En seger behövs för att laget ska få andrum i tabellen, men det finns också något annat spelarna ska tänka på, menar Hamilton.

– Alla vill vinna hockeymatcher på den här nivån. Det är inget konstigt med det och ibland är man bara inne i det resultatbaserade, så att man glömmer att njuta. För mig handlar det om just det, om att få spelarna att njuta av sin idrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro hockey

Mer i ämnet