Niklas Hoxell är Chris Kläffords manager sedan 2011. Foto: Niklas Hoxell

Chris Kläfford på väg till USA för kvartsfinalerna i talangprogram

Uppdaterad
Publicerad
Chris Kläfford har nu lämnat Lindesberg och Sverige för kvartsfinalerna i den amerikanska motsvarigheten till Talang som inleds imorgon – med en öroninflammation som just nu behandlas med penicillin.

I helgen tvingades Chris Kläfford lämna återbud till sin sista spelning med Gyllene Tider, i Halmstad, efter läkarorder om att inte sjunga. Med kvartsfinalerna i America's got talent runt hörnet ville han inte heller ta några risker.

Inte hunnit ladda

– Han har inte direkt hunnit ladda så mycket på grund av öroninflammationen. Han har haft väldigt ont och hör inte ordentligt. Nuförtiden har man ju dessutom så kallade in-ear-lurar, som alltså stoppas in i öronen, och det går helt enkelt inte, säger Chris manager Niklas Hoxell.

Kvartsfinalerna pågår tisdag-onsdag i tre veckor, med start imorgon, men enligt uppgifter till SVT är Chris Kläfford inte en av de tävlande i den första omgången.

Oklart när han får tävla

– Det är fortfarande oklart när han ska tävla. Vi utgår nu från att det inte är vecka ett, men vet inte än om det blir vecka två eller tre. Det är väldigt uppstyrt och noga med att ingen sådan information läcker ut i förväg, säger Niklas Hoxell.

– Sedan kan det också bli så att han får besked om att han ska tävla med väldigt kort varsel, om någon blir sjuk så att de behöver ta in någon annan.

Nervöst

Niklas Hoxell har jobbat med Chris Kläfford sedan 2011 och inom kort sätter han sig själv på planet till USA för att kunna vara på plats när det är Chris tur att ställa sig på scenen.

– Nervöst kommer det att bli, den saken är klar. Chris själv är aldrig nervös, så han brukar säga att det ju är tur att någon är det, säger Niklas och skrattar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer