Mannen ska bland annat ha använt polismans tecken för att få bilister att stanna på motorvägen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Civilanställd vid polisen stoppade bilister – kritiserade deras körning

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för att vid flera tillfällen utgett sig för att vara polis för att få stopp på andra förare – och sedan kommentera deras körning. Mannen ska, enligt åtalet, visat upp sitt tjänstekort flera gånger i färd på motorväg för att sedan konfrontera andra förare.

Enligt åklagaren ska mannen också ha använt polistecken för att få dem att stanna.

I åtalet står det att mannen ska ha gjort detta under omkörningar och när han själv blivit omkörd.

Genom det här beteendet har han fått flera personer att stanna i tron om att mannen är polis, när han egentligen enbart är civilt anställd hos myndigheten.

När han väl fått stopp på förare ska han återigen gett synpunkter på deras körning, men också frågat varför de inte stannat.

Mannen åtalas för föregivande av allmän ställning. Han medger att han stoppat bilarna men förnekar att han utgett sig för att vara polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.