Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Just den här tycker jag är lite otäck”

Cyklisterna om att ta sig fram på två hjul i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Örebro ställde sig på tre utvalda platser i Örebro där det skett en del cykelolyckor de senaste tio åren. Förbipasserande som vi pratade med beskriver Örebro som en bra cykelstad, men det finns också synpunkter gällande säkerheten i korsningarna.

I och runt korsningen Älvtomtagatan/Hagagatan har det under de senaste tio åren inträffat nio lindriga cykelolyckor, varav sju med motorfordon. När SVT Nyheter Örebro är på plats passerar cyklisten Anna-Lena Fredriksson.

– Just den här tycker jag är lite otäck faktiskt när man ska korsa. Annars tycker jag det är helt okej i stan, säger hon om, om att ta sig fram på cykel i Örebro.

”Underbar cykelstad”

Vi träffar också på Sanne Jansson, som berättar att hon blivit påkörd. Inte i korsningen Drottninggatan/Änggatan, där vi står, men i en korsning på Rudbecksgatan.

– Jag har alltid hjälm, reflexväst och dubbdäck på vintern.

Göran Lövgren beskriver Örebro som en underbar cykelstad, och passar på att berömma staden för alla dess cykelbanor.

Hör cyklisterna vi träffat på berätta mer om vad de tycker om Örebro som cykelstad i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

Mer i ämnet