Brand vid Alsalamskolan Foto: Enana Alrafidain/SVT

Rektorn om reaktionerna efter branden: ”Vi försöker lugna dem”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vem som orsakat helgens brand på Alsalamskolan i Örebro. En del av skolans elever har kunnat gå till skolan som vanligt idag på måndagen, och på tisdagen tror skolchefen att samtliga ska kunna vara på plats.

– Vi har inte stängt skolan, men årskurs ett och två kommer inte idag på grund av sanering. Men de eleverna kommer kunna återgå till vanligt skolarbete under tisdagen är tanken, säger skolchefen Hussein Aldaoudi.

En saneringsfirma har varit på plats vid skolan under måndagen för att se över ventilationen. Enligt skolchefen ska den vara fullt fungerade på vissa ställen, men man arbetar fortfarande i skolan.

Många berörda

Den omfattande branden har även skapat mycket känslor, både hos personal men även hos barnen som går på skolan. Bland annat förstördes en del av förskolebarnens leksaker i branden.

– Det är mycket frågor, vi som personal har sagt att vi inte ska ge upp. Vi ska inte låta såna här saker stoppa oss och vår undervisning men det är en känslig situation. Fyraåringar på skolan har bland annat fått sina leksaker nedbrända, säger skolchefen.

Förskolan flyttas

På grund av brandskadorna på förskolans avdelningar kommer den delen av byggnaden vara avstängd för att kunna renovera.

Renoveringen förväntas inte vara klar på flera veckor.

Under tiden kommer förskolan att flytta sin verksamhet in till skolans lokaler, i väntan på att förskolans lokaler ska vara klara att använda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.