”Idag går våra tankar till vännerna i Umeå” Foto: Erik Abel / TT

Örebro fallskärmsklubb: ”Idag går våra tankar till vännerna i Umeå”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter den svåra flygolyckan i Umeå råder förstämning bland landets alla utövare av fallskärmshoppning, så även i Örebro.

– Idag vill så klart alla ha svar på frågan om vad som egentligen hände i Umeå, konstaterar ordförande i Örebro fallskärmsklubb Fredrik Göstasson.

I Örebro fallskärmsklubb pågår verksamheten som vanligt. Fast inget är som vanligt dagen efter den svåra flygolyckan i Umeå där nio personer från den lokala fallskärmsklubben omkommit.

– Idag går våra tankar till vännerna i Umeå, säger Fredrik Göstasson, ordförande i Örebro fallskärmsklubb.

Fallskärmshoppning är en sport med relativt få utövare och i sociala medier har det enligt Fredrik Göstasson varit stor uppslutning sedan olyckan blev känd. Några har förlorat nära vänner, men inom sporten sörjer alla utövare idag.

”Väldigt stort säkerhetstänk”

I Örebro använder man sig inte av den flygplansmodell som var inblandad i olyckan, Gipps Aero GA8 Airvan. Därför har man bestämt sig för att fortsätta med verksamheten som vanligt.

I augusti anordnar Örebro fallskärmsklubb ett evenemang som lockar hoppare både inhemska som utländska hoppare.

– Det här är en sport som vilken annan som helst med den skillnaden att man har ett väldigt stort säkerhetstänk, konstaterar Fredrik Göstasson. Men idag vill vi så klart alla ha svar på frågan om vad som egentligen hände i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.