• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesgatan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här får SVT:s programledare Johannes Weckström en utmaning som heter duga! Foto: SVT

Dagens tungvrickare – inte lätt att vara programledare

Publicerad

Vissa dagar är mer komplicerade än andra när man arbetar som programledare på SVT. Här gör Johannes Weckström en fenomenal insats – på polska.

Under onsdagens sändning rapporterade SVT Örebro om ett stipendium som gått till en journalistorganisation i Polen. Stipendiet delades ut av Örebro läns journalistdistrikt och så långt var allt väl.

Men när organisationen som får stipendiet heter Stowarzyszenie Dziennikarzy i Twórców Radia Publicznego, då krävs det nerver av stål för att våga sig på att uttala det, när man inte behärskar polska.

Det har Johannes – se själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.