Katarina Sköld Schöllin. Foto: Sofi Röjlar/SVT

Dagmamman Katarina: ”Jag blir oerhört ledsen, jag älskar mitt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljön är en av anledningarna till att man vill avveckla den pedagogiska omsorgen. Men något problem med arbetsmiljön ser inte dagbarnvårdaren Katarina Sköld Schöllin.

– Jag har ju själv valt det här. Så att jag inte har någon rast gör mig ingenting, säger hon.

Just nu finns det tre dagbarnvårdare i Kumla. Alla tre har kommunen som arbetsgivare och i Kumla finns ingen pedagogisk omsorg i privat regi. Nu vill kommunen av flera skäl avveckla den pedagogiska omsorgen.

– Den försvinner ju i sådana fall med oss och det är tråkigt. Det ska finnas en valmöjlighet för föräldrar, tycker Katarina Sköld Schöllin.

Barnen är olika

Katarina Sköld Schöllin berättar att det är enklare att anpassa dagarna efter barnen inom den pedagogiska omsorgen jämfört med i förskolan.

– Jag förespråkar en mindre grupp. Sen är pedagogerna på förskolorna jätteduktiga, absoslut. Men vi kan lättare utforma våra dagar efter barnens önskemål och behov, säger hon.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.