Caroline Seger och Lisa Dahlkvist under landslagets träning på Ullevi i Göteborg. Foto: Thomas Johansson/TT

Dahlkvist och Seger redo för EM

Publicerad

Den ena kämpar i den allsvenska botten. Den andra är bänkad i den europeiska toppen.

Men sätt landslagströjor på Caroline Seger och Lisa Dahlkvist och alla fotbollsbekymmer är som bortblåsta.

– Vi vet hur man ska tänka när det bränner till, säger Dahlkvist till TT.

Efter en stökig vår på var sitt håll ska de tillsammans, som vanligt, bilda centralt mittfält och föra Sverige mot EM-medalj.

”Skönt att fokusera på det här”

Med solen i ögonen konstaterar Lisa Dahlkvist att det är skönt med ett miljöombyte.

– Rent tabellmässigt är det inte kul i Örebro, så det är skönt att få fokusera på det här. Det är så roligt att få vara med här, det är så bra spelare och vi har ett mål i sommar som vi jobbar mot, säger hon.

Caroline Segers säsong har egentligen varit prickfri på ett sätt. Klubblaget Lyon vann allt man kunde önska, men för Seger har det varit blandade känslor.

Efter Champions League-finalen sade hon att tränaren Gérard Prêcheur, som byts ut inför nästa säsong, inte hade bytt in henne ”om jag så var den sista människan på jorden”.

”Satte stopp för snacket”

Att hon sällan spelar 90 minuter i Lyon oroar henne dock inte inför EM.

– Jag tycker att vi satte stopp för det snacket i de senaste två landskamperna. Det känns bra både formmässigt och fysiskt, säger Caroline Seger.

Hon får rungande medhåll från förbundskapten Pia Sundhage. För henne är innermittfältet kanske det minsta frågetecknet inför EM-premiären mot Tyskland den 17 juli.

– Det jag såg av båda två, när vi mötte världsettan USA och EM-klara Skottland, gjorde mig riktigt glad. Seger var bäst i båda matcherna, säger Pia Sundhage.

– Och Lisa ser väldigt pigg ut. Jag kan bara tänka mig att det blir lite avlastande för henne här jämfört med den stressade situation som hon befinner sig i, i Örebro. Här kan hon göra det som hon är bra på, och det är att spela tillsammans med Seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.