Freja Olofsson och Lisa Dahlqvist spelar i KIF Örebro. Foto: Privat/TT

Dahlkvists lagkamrat om matchen ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det Em-kvartsfinal mellan Sverige och värdnationen Nederländerna. Lisa Dahlkvists lagkamrat Freja Olofsson i KIF Örebro hoppas på vinst.

– Jag tror Sverige vinner nu när det börjar gälla på riktigt, säger hon.

Klockan 18.00 ikväll är det dags för kvartsfinal i EM. Sverige möter Nederländerna och SVT Nyheter Örebro passade på att slå en signal till KIF-spelaren Lisa Dahlkvists lagkamrat Freja Olofsson och fråga vad hon tror om kvällens match.

Hur tycker du att EM varit så här långt?

– Sådär, en del spelare har inte kommit upp i nivå, inte laget heller. Italien matchen var sådär, laget kan bättre. Men Kosovare Asllani har varit bra så här långt, framför allt i de första matcherna. Stina Blackstenius överaskade mot Italien och spelade bra, säger Freja Olofsson.

Vad tycker du om Lisa Dahlkvists insats så här långt?

– Bra inhopp mot Italien annars har hon inte kommit upp i nivå riktigt, precis som laget. Julia Spetsmark som också spelar i KIF fick hoppa in mot Italien. Det var ett helt okej inhopp. Jättekul att hon fick chansen, säger Freja Olofsson.

Hur går matchen idag?

– Jag har inte sett Nederländerna någonting än, men de ska vara bra tydligen. De har hemmaplan, men jag tror Sverige kommer att tagga upp nu. Jag tror Sverige vinner nu när det börjar gälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.