Foto: SVT

Dansande engagemang

Publicerad

Det hedersrelaterade våldet ökar, hävdar Soheila Fors som driver en ideell förening för de drabbade. På söndagen fick hon dansade hjälp.

Hedersrelaterat våld ökar och det märks hos föreningen Khatoon som drivs av Soheila Fors i Karlskoga.

– Jag märker att fler kvinnor kontaktar oss, säger hon.

Föreningen driver bland annat skyddsboenden för kvinnor och barn som utsatts för hedersrelaterat våld.

– Det är mycket värre än det som man ser och hör. Många av dem som blir utsatta vågar inte anmäla till polisen, säger Soheila Fors.

Hur kan man förebygga det?

– Ibland känner jag mig som en droppe i havet – att jag inte räcker till men utan den droppen kanske färre skulle få hjälp.

På söndagen fick hon hjälp i sitt engagemang när mor och dotter Veronica och Natalie Karlsson arrangerade zumbamaraton i Karlbergshallen. Alla pengar gick oavkortat Saras hus, som drivs av Soheilas förening.

– Alla känner till Soheila i Karlskoga men hon behöver pengar till Saras hus, de behöver möbler mat och kläder, säger Veronica Karlsson. Vi vill lyfta fram henne och samla in så mycket pengar som möjligt.

Ett 50-tal personer kom till Karlbergshallen och dansade i tre timmar och Soheila blev själv lite sugen på att dansa.

– Jag blev intresserad i dag och ska börja, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.