Christer Wilén, VD för Örebrokompaniet, och en bild från O Helga Natt 2016. Foto: Örebrokompaniet/SVT

Örebrokompaniet om uteblivna stödet: ”Var tvungna att sätta en deadline”

Uppdaterad
Publicerad

Alldeles för många frågetecken hängde i luften med två månader kvar till O Helga Natt. Därför valde Örebrokompaniet att inte samarbete med arrangören inför årets evenemang.
– Jag vill stryka under på att vi inte bemött arrangörerna annorlunda än andra
samarbetspartners, säger Christer Wilén, VD för Örebrokompaniet.

Örebro kommuns marknadsföringsbolag gav under våren ett konkret förslag på att gå in med 900 000 kronor till arrangören Ambitiös NPP Communication.

– I mars fick vi in en grovplan och en grovbudget från arrangören. I vår dialog har vi haft önskemål att få in kompletterande underlag, vilket vi inte fått, berättar Christer Wilén, VD för Örebrokompaniet.

Därför drog kommunen sig ut

Alla frågetecken fick Örebrokompaniet att dra sig ur.

– Vi har inte vetat hur det kommer att bli kring tidigare nyckelpersoner eftersom vi inte fått in kompletterande uppgifter. Och nu är det ont om tid och därför har vi fått sätta en deadline. säger Christer Wilén.

”Har inte särbehandlats”

VD:n för Örebrokompaniet betonar att man som bolag inte bemött arrangörerna för O Helga Natt annorlunda än andra samarbetspartners.

– Skälet till beslutet handlar inte om att vi inte tycker om O Helga Natt, utan vi tycker att evenemanget är bra för Örebro. För varje dag som går försämras dock möjligheterna att få ihop det på den korta tid som är.

– Vi har inte bemött arrangörerna kring O Helga Natt annorlunda än andra samarbetspartners och de är inte särbehandlade. Det vill jag stryka under på, säger Wilén.

Eldsjälen förstår beslutet

Pelle Ankarberg som varit orkesterledare under flera år har full förståelse för kommunens beslut att dra sig ur.

– Jag har förståelse för att kommunen inte kunnat vänta längre. Der handlar inte om att ta avstånd från arrangörerna eller evenemanget. Det går helt enkelt inte att jobba under de premisserna, säger Ankarberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

O, helga natt

Mer i ämnet