Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Bengtzén berättar om hur de ska lösa den krisande tabellplaceringen innan säsongen är över. Foto: Bildbyrån/Hannah Gustafsson, SVT

Därför fick Johan Hedberg sparken från Örebro hockey

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen kom beskedet att Örebro hockeys huvudtränare Johan Hedberg får sparken.

I stället tar klubben tillbaka Niklas Eriksson, som fick sparken som tränare efter förra säsongen.

Trots att det blev en vinst mot Malmö under lördagen, var det bittra besked som väntade Johan Hedberg.

– Jag tycker det är ett tråkigt beslut, att ge någon sparken är aldrig kul. Men så fungerar vår bransch. Men vi måste se möjligheten för det här, ta ett ansvar i föreningen i stort. Nu ser vi framåt med tillförsikt, säger Stefan Bengtzén, general manager för Örebro hockey.

I videon berättar han om varför han är självkritisk och vad klubben hoppas på i slutet av säsongen.

Har inga planer på att sluta

Vid de senaste matcherna har banderoller hängt utanför och tifon inne hos klacken skanderat med budskapet om att Bengtzén bör sluta. Men det är inget han planerar att göra.

Vad tänker du om din egen roll?

– Jag är ytterst ansvarig och då får jag ta sånt här, det är ju aldrig roligt. Jag är anställd i en klubb där det finns en styrelse och en organisation bakom mig. Tycker de att jag inte ska vara kvar här, så får jag beskedet av dem, men jag kan inte lyssna på alla belackare, säger han.

Behåller lönen

Johan Hedberg har ett visstidsavtal och kan därför behålla lönen fram till dess att hans kontrakt går ut sista april nästa år.

– Det finns med i beräkningarna när man gör en sån här uppsägning, säger Bengtzén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.